Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

"Rakouský" jablečný štrůdl

Zpět
  • Autor: Sibule
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 9522 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 89, Sacharidy (g): 305, SAFA (g): 48, Cukry (g): 84, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 476 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Všechny ingedience na těsto smícháme (oleje 2 lžíce, 1/2 lžčky octa - uvolní lepek - dobře prohněteme, nechíme přes noc uležet. Vyválíme 2 placky, posypeme osmahlou strouhankou s cukrem (lze napůl nahradit strouhaným kokosem), naplníme sltrouhanými jablky,přidat lze rozinky, brusinky sušené a jakékoli ořechy, upečeme do zlatova. Lze potřít rozpouštěným máslem, ale všechny ingredientce, které nejsou v receptu, nutno "kaloricky" připočíst.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 10. 2017 08:26
štrůdl mám ráda s kokosem musím zkusit, zatím jsem to s ním nepekla
30. 05. 2017 14:41
štrúdl s kokosem znám, je moc dobrý
09. 01. 2017 17:11
určitě zkusím:) zrovna jsme dostali jablka na strudl.

Naši partneři